MADR: se lanseaza masura de sprijin pentru tinerii fermierii. Jumatate din finantare, destinata persoanelor din diaspora

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Masura de sprijin a tinerilor fermieri prin Programul National de Dezvoltare Rurala va fi lansata incepand cu data de 15 iulie si are o alocare de 43 milioane de euro, dintre care 20 de milioane sunt adresate aplicantilor din diaspora, a precizat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri, masura care va fi lansata in 15 iulie, pana in 15 octombrie, va avea 43 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro, cum am spus si altadata, tinerilor fermieri din diaspora. Acolo unde exista posibilitatea, vom acorda in concesiune pana la 50 de hectare teren”, a spus Adrian Oros.

Ministrul a mai precizat ca tot in luna iulie va fi lansata o masura dedicata dezvoltarii zonei montane, iar in luna august vor fi demarate si masurile pentru participarea la schemele de calitate pentru activitatile de informare si promovare desfasurate de grupurile de producatori.

„In august vom lansa inca doua masuri: sprijin pentru participarea, pentru prima data, la schemele de calitate si sprijin pentru activitatile de informare si promovare desfasurate de grupurile de producatori in cadrul pietei interne. In iulie mai avem o masura pentru zona montana, pentru ca in acest exercitiu bugetar nu au fost destinate sume expres pentru zona montana, iar la inceputul anului am mutat pentru abatoare de mica capacitate in zona montana 12 milioane de euro”, a mai spus ministrul.

Din data de 30 iunie este activa si masura privind infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol, care are fonduri disponibile de 1,985 milioane de euro.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE