MADR: fonduri europene pentru investitii in pomicultura. Masura se lanseaza in curand

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii anunta lansarea, in data de 30 iunie 2020, a sesiunii de depunere a proiectelor in cadrul submasurii 9.1a – „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol”, cu o alocare de totala de 1.985.644 euro.

Obiectivele submasurii 9.1a vizeaza imbunatatirea performantelor generale ale exploatatiilor pomicole, o mai buna integrare pe piata a producatorilor primari, cresterea veniturilor producatorilor prin comercializarea in comun a productiei, crearea si promovarea lanturilor scurte, precum si respectarea standardelor comunitare de mediu si clima, siguranta alimentara etc.

Beneficiarii sunt grupurile de producatori din sectorul pomicol, care se incadreaza in definitia IMM-urilor si care au fost recunoscute oficial de catre autoritatea competenta inainte de solicitarea sprijinului, dar dupa 1 ianuarie 2014. Alocarea va fi destinata cheltuielilor rezultate din infiintarea si functionarea grupurilor de producatori din sectorul pomicol, prevazute in planul de afaceri necesare pentru atingerea obiectivelor propuse.

Sprijinul public nerambursabil acordat este de 100% din cuantumul sprijinului si nu poate sa depaseasca 10% din valoarea productiei comercializate in primii 5 ani si suma maxima de 100.000 euro/an.

Detaliile cu privire la conditiile de eligibilitate, tipul sprijinului si principiile de selectie le puteti regasi in Ghidul Solicitantului aferent submasurii 9.1 a „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol”, care a fost aprobat si este publicat pe site-ul www.afir.info.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE