MADR: derogare pentru folosirea de seminte de floarea-soarelui tratate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pentru campania de primavara a anului 2022, Ministerul Agriculturii, in temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea semintei de floarea-soarelui tratata cu APRON XL 350 ES si LUMISENA 200 FS.

Pentru combaterea organismului daunator ”Plasmopara halstedii” se acorda autorizatii temporare in perioada 17 ianuarie – 16 mai 2022, necesare  tratarii si utilizarii semintelor de floarea-soarelui cu produsele de protectie a plantelor APRON XL 350 ES si LUMISENA 200 FS.

Decizia MADR vine in urma solicitarii reprezentantilor Federatiei Nationale a Producatorilor din Agricultura, Industria Alimentara si Servicii Conexe din Romania, a Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, a Uniunii de Ramura Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal si a Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania.

Citeste si: Transport animale vii – Romania nu poate accepta interzicerea exportului

Utilizarea semintelor de floare-soarelui tratate pentru combaterea organismului daunator ”Plasmopara halstedii” nu constituie niciun pericol pentru organismele nevizate, inclusiv pentru insectele polenizatoare.

Autorizatiile temporare reprezinta instrumente legale pe care le au la dispozitie statele membre pentru a asigura fermierilor accesul la produse de protectie a plantelor in situatii unde exista risc fitosanitar asupra culturii.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE