Judetul in care numarul fermierilor care au accesat subventia pentru usturoi s-a dublat

Facebook
Twitter

Numarul fermierilor din judetul Olt care s-au inscris in programul de sustinere a cultivatorilor de usturoi s-a dublat, fata de anul trecut, a anuntat directorul DAJ Olt.

Anul acesta in program s-au inscris 211 fermieri din judetul Olt, care au declarat ca au cultivat cu usturoi peste 250 de hectare de teren.

„Pana astazi s-au inscris in programul pentru usturoi 211 fermieri, din diferite zone ale judetului, cu o suprafata cultivata de 256,18 hectare.

Citeste si: Romania, cursa contra-cronometru pentru a livra cerealele din Ucraina, inainte de urmatoarea recolta

Am inceput vizitele in teren si la fermierii care s-au inscris in acest program, pana acum fiind efectuate 25 de verificari in teren.

Fata de anul trecut numarul fermierilor din program este aproape dublu, suprafata cu usturoi fiind, de asemenea mai mare”, a spus Gabriela Andronie.

Termenul limita pentru depunerea dosarelor de inscriere este ziua de 16 mai.

Anul trecut s-au inscris in program 140 de fermieri, iar dupa verificarea documentelor si controalele in teren au ramas eligibili pentru ajutorul de minimis 108 dintre acestia.

Cultivatorii din judetul Olt au produs si vandut anul trecut peste 300 de tone de usturoi, conform documentelor de valorificare depuse in vederea obtinerii ajutorului de minimis.

Fermierii inscrisi in programul pentru sustinerea productiei de usturoi pot primi un sprijin financiar de 3.000 de euro pe hectar, productia minima fiind de 3 kilograme pentru 10 metri patrati.

In acest an, pentru sustinerea cultivarii usturoiului, alocarea bugetara la nivel national este de 22,2 milioane de lei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE