Irimescu: Romania, interesata de know-how-ul argentinian in genetica si soiuri rezistente la seceta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat recent ca Romania este interesata de experienta argentiniana in materie de cercetare agricola si genetica, precum si in gestiunea fermelor si asociere, acolo unde tara sud-americana are o experienta de peste 150 de ani, informeaza Agerpres.

„Partea romana este interesata de transferul de know-how argentinian pe diferite domenii: cercetare, genetica, soiuri rezistente la seceta, tehnologii de reducere a lucrarilor solului cu reducere de costuri. De exemplu, aplicand o anumita tehnologie, ei reusesc sa aiba un consum de motorina de numai 2,8 litri la hectar, in comparatie cu Franta, care are un consum de 70 de litri la hectar. Este vorba de o insamantare directa in miriste, pentru ca prin arat se pierde multa apa si se strica structura solului. In plus, odata cu semanatul, se introduc in sol ingrasaminte si se trateaza impotriva bolilor si daunatorilor”, a declarat Achim Irimescu, pentru sursa citata.

De asemenea, seful MADR a precizat ca Romania este interesata si de experienta Argentinei in privinta gestiunii fermelor mici si medii.

„In plus, suntem interesati pe gestiunea fermelor medii si mici si gestiunea durabila a apei. Argentina are o experienta in cooperatie si asociere de peste 150 de ani, are experienta pe micro-managementul fermelor. Este foarte important si util sa deschidem noi pespective pentru agricultura romaneasca”, a mai spus ministrul.

Potrivit unui comunicat de presa MADR, la invitatia ministrului Agroindustriei din Republica Argentina, Ricardo Buryaille, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, va realiza o vizita oficiala la Buenos Aires in perioada 27 – 30 iulie 2016. Programul vizitei va include intalniri la Ministerul Agroindustriei cu participarea expertilor dar si ai reprezentantilor companiilor din domeniu interesate de stabilirea unor contacte directe cu parteneri din Romania.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE