Romania si Argentina vor sa coopereze in privina dezvoltarii culturilor de soia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La invitatia ministrului Agroindustriei din Republica Argentina, Ricardo Buryaille, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, va realiza o vizita oficiala la Buenos Aires in perioada 27 – 30 iulie 2016. Programul vizitei va include intalniri la Ministerul Agroindustriei cu participarea expertilor dar si ai reprezentantilor companiilor din domeniu interesate de stabilirea unor contacte directe cu parteneri din Romania.

„Cooperarea in domeniul agriculturii intre Romania si Argentina reprezinta un domeniu cu potential deosebit al relatiilor bilaterale, dat fiind interesele ambelor tari si ponderea semnificativa pe care sectorul agroalimentar o reprezinta in economia acestora”, a afirmat ministrul Achim Irimescu.

Domeniile de interes pentru partea argentiniana rezultate din intalnirile la nivel de experti sau transmise prin intermediul ambasadelor se refera la cercetarea agricola, soia, producerea de biocombustibili, agricultura ecologica, biotehnologii (inclusiv OMG –uri), zootehnie, resursele de care dispune tara noastra pentru sectorul agricol, inclusiv fonduri europene.

De asemenea, Argentina manifesta un interes deosebit pentru reconectarea cu pietele internationale in general si pe domeniul agriculturii in mod special, data fiind greutatea specifica a acestui sector in economia argentiniana.

Ministrul Achim Irimescu va vizita, in cadrul deplasarii in Argentina, expozitia ”La Rural” – a carei editie 2016 va fi amplificata de aniversarea a 130 de ani de la infiintarea Societatii Rurale Argentiniene – pentru cunoasterea, intr-un spatiu si timp concentrate, atat a diversitatii potentialului agro-zootehnic al Argentinei, cat si pentru contacte directe cu ceilalti ministri ai agriculturii care au confirmat participarea la eveniment, din tari ale Americii Latine (Brazilia, Chile, Columbia, Panama, Cota Rica) si din state de pe alte continente.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE