Irimescu: Reintroducem controalele la frontiera impotriva reziduurilor de pesticide de pe produsele agricole. Ne omoram consumatorii si productia interna

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a afirmat recent ca intentioneaza sa reintroduca un control la frontiera impotriva reziduurilor de pesticide de pe produsele agricole importate, in contextul in care acestea ar fi daunatoare in primul rand pentru consumator, cat si pentru productia interna.

„Nu am nimic impotriva importurilor, insa trebuie sa ne asiguram ca produsele agricole care intra in Romania respecta aceleasi standarde pe care noi ca autoritati le cerem producatorilor romani. In acest sens, am sa reintroduc controlul la frontiera pentru reziduurile de pesticide. Aceste produse fac parte in general dintr-o gama de produse inferioara, de aceea ajung la noi cu preturi foarte mici, de dumping. Efectiv otravim populatia si ne omoram producatorul roman. Orice Guvern are datoria sa-si apere consumatorii, precum si producatorii”, a declarat Achim Irimescu, la deschiderea Targului de Craciun din curtea MADR.

Oficialul a precizat ca produsele care pot avea asemenea reziduuri de pesticide provin din statele non-UE.

„Am vorbit in legatura cu aceasta chestiune si cu premierul Ciolos. Vrem sa ne asiguram ca ce intra pe piata nu face concurenta neloiala produselor romanesti si respecta aceleasi cerinte pe care le impunem producatorii nationali. Multi dintre acestia au fost nevoiti sa dea faliment. Eram la Bruxelles cand au fost inchise din 3.000 de unitati de procesare ramasesera 800. Nu respectau standardele. Nu am nimic impotriva produselor din import”, a mai spus Achim Irimescu.

Ministerul Agriculturii gazduieste in curtea institutiei „Targul de Craciun” in perioada 18 – 20 decembrie, eveniment in cadrul caruia vizitatorii vor putea gasi produse alimentare traditionale precum si produse specifice sarbatorilor de iarna.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE