Investitii straine in agricultura romaneasca: o companie poloneza va construi solarii in judetul Gorj

Facebook
Twitter

Grupul polonez Citronex planuieste sa construiasca solarii de rosii pe o suprafata de 50 de hectare, in municipiul Tg Jiu, iar activitatea desfasurata se va intinde pe tot parcursul anului. Potrivit autoritatilor, investitia va fi una etapizata, iar pana la finalul sau, aceasta va crea aproximativ 1.000 de locuri de munca.

La inceput, compania poloneza va cumpara 22 de hectare de teren in Tg. Jiu si va avea 250 de angajati. In cativa ani, serele se vor intinde pe o suprafata din ce in ce mai mare si, astfel, va creste numarul angajatilor.

„1000 de noi locuri de munca in activitatea de productie se vor infiinta la Targu Jiu, cunoscutul grup polonez CITRONEX fiind deja interesat, pentru inceput, de achizitionarea a 22 de hectare de teren in zona Ciocarlau. Aici se vor infiinta sere pentru cultivarea de rosii, solariile urmand sa aiba activitate tot anul. In urmatorii ani, societatea doreste sa ajunga pana la 50 de hectare cultivate, urmand ca initial sa angajeze 250 de persoane, iar la atingerea obiectivului mentionat sa aiba deja 1000 de salariati de aici”, a anuntat primarul orasului Tg.Jiu, Marcel Laurentiu Romanescu.

Citeste si: Ministrul Agriculturii: am alocat un sprijin de 65 de milioane de euro pentru sere si solarii. Ce se intampla cu programul „Tomata”?

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE