Instrumente utile pentru o plantare cat mai eficienta a pomilor fructiferi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O livada de pomi fructiferi poate genera profituri constante pentru o perioada mare de timp, fara a avea nevoie de investitii substantiale sau de munci agricole consumatoare de timp. Totusi, chiar daca investitia initiala va fi una destul de insemnata, aceasta va fi amortizata rapid odata ce pomii vor incepe sa rodeasca.

Procedeul infiintarii unei livezi de pomi fructiferi nu este unul complicat, insa pentru rezultate cat mai bune vom avea nevoie de instrumentele potrivite, care sa ne usureze munca si sa asigure indeplinirea cu succes a operatiunilor necesare.

Dupa achizitionarea pomilor, pasii necesari infiintarii unei livezi de pomi fructiferi sunt legati de sapatul gropilor, pregatirea pomilor de plantat, plantarea propriu-zisa a pomilor si pregatirea pomilor proaspat plantati. Iata care sunt instrumentele cele mai indicate pentru aceste procedee.

1) Foarfeca

Puietii proaspat cumparati vor avea nevoie de anumite ajustari inainte de plantare, fie ca este vorba de taieri ale ramurilor sau de fasonarea radacinilor, adica taierea suprafetelor vatamate si a radacinilor prea subtiri. Acest procedeu este necesar pentru ca pomul sa beneficieze de un sistem radicular sanatos.

Pentru mai multa precizie dar si pentru a executa mai rapid acest procedeu, specialistii ne recomanda o foarfeca pneumatica. Mult mai usor de utilizat si mult mai eficienta, aceasta foarfeca ne va permite sa fasonam pomii intr-un mod semiprofesionist, cu o mai mare atentie la detalii.

2) Foreza de pamant

Infiintarea unei livezi presupune saparea mai multor gropi, iar in cazul unei exploatatii de dimensiuni medii spre mari, realizarea acestui lucru este aproape imposibila cu o unealta conventionala de tipul unei sapatori.

De aceea, o foreza de pamant se poate dovedi o alegere mult mai inspirata. Aceasta unealta este special conceputa pentru a sapa gropi intr-un mod profesionist, reducand timpul de executie al lucrarii si asigurand un grad inalt de precizie, pentru plantarea uniforma a pomilor. Acest site ne pune la dispozitie o gama larga de foreze pamant.

3) O instalatie de irigare

Imediat dupa plantare, puietii vor avea nevoie de rehidratare iar pentru acest lucru vom avea nevoie de foarte multa apa. Pentru o livada mare, metodele clasice de irigare se vor dovedi ineficiente si de aceea vom avea nevoie de o instalatie mai avansata si cu o productivitate mai mare.

Un hidrofor este solutia ideala de a asigura livezii necesarul de apa intr-un mod mai rapid si mai economic. Compatibil cu orice sursa naturala de apa (fantana, rau, iaz, etc.), cu ajutorul hidroforului vom putea transporta apa de la sursa intr-un mod rapid, asigurand buna dezvoltare a livezii noastre. De asemenea, acest echipament poate fi folosit cu mai multe scopuri si isi va gasi utilitatea in orice gospodarie. Gasim aici mai multe modele de hidrofoare ieftine si performante.

4) Masina de stropit/atomizor

Dupa ce am plantat cu succes puietii si i-am asigurat impotriva fenomenelor meteorologice nefavorabile, va trebui sa punem accent pe protejarea lor impotriva daunatorilor. Erbicidarea este o operatiune extrem de comuna in pomicultura, care se executa in functie de soiul pomilor din exploatatie si de tipul daunatorilor prezenti in respectiva livada.

O masina de stropit este solutia ideala de a combate acesti daunatori si de a asigura o dezvoltare corecta pomilor nostri fructiferi. O pompa de stropit va asigura erbicidarea corecta a tuturor pomilor din  exploatatie, intr-un mod rapid si economic atat din punct de vedere al consumului de combustibil cat si al utilizarii de erbicid.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE