Inca un pas pentru preluarea fabricii de zahar de la Ludus. Ce demersuri face statul?

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian CHESNOIU, a avut o noua intalnire oficiala cu managementul companiei Tereos Romania pentru a prezenta echipa de negociere constituita prin ordin de ministru la nivelul MADR si pentru a stabili calendarul privind preluarea fabricii de zahar de la Ludus, judetul Mures.

Va transmit angajamentul ferm al statului roman de a duce la bun sfarsit acest proces.

Este nevoie sa inventariem bunurile, activele, sa demaram auditurile necesare precum si elaborarea documentelor aferente, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.

Cumparam fabrica pentru a produce zahar, in parteneriat cu fermierii. Ne dorim sa reluam cat mai repede ciclul de productie si activitatea in fabrica, mai ales in contextul international al pietei zaharului”, a declarat ministrul Chesnoiu.

Citeste si: Prognoza ANM: vreme calda in urmatoarele doua saptamani si sanse de precipitatii

François QUEVA, CEO Tereos Romania, a infirmat toate zvonurile vehiculate in spatiul public legate de inchiderea fabricii, mentionand ca angajamentul luat in fata ministrului, inca din luna aprilie, privind disponibilitatea vanzarii acestei unitati de productie catre statul roman a ramas neschimbat.

De asemenea, reprezentantul companiei franceze a subliniat ca nicio componenta a fabricii nu a fost dezmembrata, dezafectata sau vanduta.

Echipa de negociere formata din reprezentanti ai MADR va transmite o adresa catre managementul Tereos Romania, prin care va solicita documente juridice si financiare, precum si alte aspecte legate de functionalitatea fabricii de la Ludus, cu scopul de a face pasi concreti in acest demers.

La inceputul saptamanii viitoare, echipa de negociere se va deplasa la Ludus pentru a evalua la fata locului situatia existenta, urmand ca dupa aceasta etapa sa fie implicati in acest proces specialisti si experti ai altor institutii ale statului, astfel incat preluarea fabricii de zahar sa fie realizata in cele mai bune conditii.

Ambele parti au agreat un calendar al preluarii investitiei, tinand cont si de necesitatea salvarii locurilor de munca pentru personalul angajat in fabrica de zahar de la Ludus.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE