In urma unor discutii purtate intre reprezentantii Prefecturii Capitalei si reprezentantii pietelor s-a decis instalarea de trasee separate in interiorul pietelor, unul pentru intrare si altul pentru iesire, iar comerciantii care nu se vor conforma masurilor risca sa isi piarda contractul in piata.
In Romania sunt peste 500 de piete agroalimentare. Iar 50% dintre legumele romanesti se vand in piete. Doar 20% din productie ajunge in supermarketuri.
„S-a pus foarte mult accent pe acel triaj observational de care vorbeste Ordinul comun al ministrului Agriculturii si al ministrului Sanatatii”, a spus purtatorul de cuvant al Prefecturii Bucuresti, Mariana Stancu-Tipisca.
– Asociatia Administratorilor Pietelor din Romania: 35 de piete
– 50% dintre legumele romanesti se vand in piete
– 20% din productie ajunge in supermarketuri si restul este vanduta la negru
– Productia de fructe si legume romanesti: aproape 5 milioane de tone anual
– In 2019, Romania a produs 3,5 milioane de tone de legume si aproape 1,5 milioane de tone de fructe
Citeste si: Organizatiile de fermieri se opun inchiderii pietelor. Producatorii agricoli risca falimentul