Guvernul, anunt despre subventia la motorina

Facebook
Twitter

Fermierii inregistrati ca persoane fizice autorizate pot solicita subventia pentru reducerea accizei la motorina, prin care le va fi rambursata o suma fixa pentru fiecare litru de motorina utilizat la activitatile agricole.

De notat este faptul ca si fermierii care au folosit utilaje agricole inchiriate pentru intreprinderea activitatilor agricole pot solicita plata subventiei la motorina la APIA. Singura conditie in acest caz este ca beneficiarul sa detina documente sau facturi petru motorina cumparata pe numele societatii comerciale pe care o administreaza.

Pentru anul 2018, suma alocata pentru acordarea subventiei la motorina a fost adoptata in urma cu scurt timp de catre Guvern, iar aceasta se ridica la 420.000 lei. In cele ce urmeaza, va redam continutul Hotararii de Guvern.

„Articol unic – Alineatul (5) al articolului 10 din Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 965 din 30 decembrie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi avea următorul cuprins: “

(5) Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2018 este de 420.581 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018.“

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE