Iata prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Data de la care incep ploile

Facebook
Twitter

Conform ANM, regimul termic va fi in crestere pe durata acestei saptamani, la nivelul intregii tari, insa, incepand din 22 septembrie, temperaturile vor scadea usor, iar sansele de aparitie a precipitatiilor vor fi destul de mari in toate regiunile, noteaza Agerpres.

In Banat, pana in data de 22 septembrie, vremea va fi predominant frumoasa si calda. Temperatura aerului va fi in crestere si va avea valori maxime, in medie regionala, cuprinse intre 26 si 29 de grade si minime intre 11 si 13 grade. Din 23 septembrie valorile termice vor fi in scadere, iar, in medie, maximele se vor incadra intre 21 si 24 de grade si minimele intre 9 si 12 grade. Temporar, din data de 22 septembrie, vor fi posibile ploi aproape in fiecare zi.

In Crisana, pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, va predomina o vreme frumoasa si calda, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse intre 25 si 29 de grade si ale minimelor intre 10 si 13 grade. Din 23 septembrie, temperatura va fi in scadere treptata, iar in medie valorile maxime se vor incadra intre 20 si 23 de grade, in timp ce minimele vor fi intre 8 si 11 grade. Incepand din data de 22 septembrie, vor fi posibile ploi aproape in fiecare zi.

Vremea se incalzeste in Transilvania

In Transilvania, vremea va fi in incalzire pana in data de 22 septembrie, cand media temperaturilor maxime va fi de 27 de grade, iar a minimelor de 10 grade. Ulterior, vremea se va raci, iar media regionala a temperaturilor maxime va avea variatii intre 19 si 22 de grade. Minimele se vor situa intre 6 si 8 grade, usor mai ridicate in prima dimineata. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicata intre 22 si 30 septembrie.

In Maramures, vremea se va mentine predominant frumoasa si calda pana in jurul datei de 21 septembrie, cand media regionala a temperaturilor maxime va atinge 29 de grade, iar a minimelor va fi de 12 grade. In perioada 22 – 26 septembrie, temperatura aerului va fi in scadere, apoi nu va mai avea variatii semnificative; in medie, maximele vor fi cuprinse intre 19 si 23 de grade, mai ridicate in prima zi, iar minimele intre 7 si 11 grade, usor mai ridicate tot in ziua de 22 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi in crestere incepand cu data de 22 septembrie.

Sanse mari de ploi in Moldova dupa 23 septembrie

In Moldova, pana pe 22 septembrie, vremea va fi predominant frumoasa si calda. Temperatura aerului, in crestere treptata, va avea valori maxime in medie regionala intre 23 si 27 de grade, respectiv minime intre 11 si 13 grade. Vremea se va raci apoi, astfel ca media temperaturilor maxime se va situa intre 19 si 23 de grade, iar minimele intre 8 si 10 grade, usor mai ridicate in primele doua dimineti. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi in crestere din data de 23 septembrie.

In Dobrogea, pe parcursul primei saptamani, vremea va fi predominant frumoasa, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsa intre 22 si 26 de grade si a minimelor intre 13 si 15 grade. In cea de-a doua saptamana, vremea se va racori treptat, iar media regionala a temperaturilor maxime va fi de 20 – 24 de grade, iar a minimelor de 11 – 14 grade. Trecator, in intervalul 23 – 30 septembrie, vor fi ploi aproape in fiecare zi.

In Muntenia, pana sambata, 22 septembrie, vremea va fi frumoasa si calda. Valorile diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, iar, in medie regionala, maximele se vor incadra intre 25 si 29 de grade. Pe de alta parte, valorile termice minime se vor incadra intre 11 si 13 grade. Dupa data de 22 septembrie, vremea se va raci, astfel ca in cea de-a doua saptamana de prognoza media temperaturilor maxime va oscila intre 21 si 25 de grade, iar minimele intre 9 si 12 grade. Ploile vor fi mai prezente in intervalul 23 – 30 septembrie.

Oltenia, vreme calda pana pe 22 septembrie

In Oltenia, pana pe data de 22 septembrie, vremea se va mentine frumoasa si calda. Valorile diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, iar cele nocturne vor scadea pana la mijlocul primei saptamani, apoi vor creste, insa variatiile vor fi usoare si treptate. In medie, temperaturile maxime se vor incadra intre 24 si 29 de grade, in timp ce minimele nu vor depasi 13 grade. Ulterior, vremea se va raci, in medie temperaturile maxime urmand sa se incadreze intre 21 si 23 de grade, usor mai mari in primele doua zile, pana la 24 – 25 de grade. Temperaturile minime vor fi de 10 – 11 grade, in primele doua dimineti din intervalul de prognoza, apoi vor oscila in jurul valorii de 9 grade. Probabilitatea pentru ploi trecatoare va fi ridicata in perioada 23 – 30 septembrie.

La munte, pana pe 22 septembrie, vremea va fi predominant frumoasa si in incalzire, iar temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse intre 15 si 18 grade, respectiv minime intre 5 si 9 grade. In perioada 23 – 25 septembrie, temperatura va fi in scadere, apoi nu va avea variatii semnificative. In medie, valorile maxime se vor incadra intre 11 si 13 grade, iar minimele vor fi de 4 – 6 grade, in primele doua dimineti, si in jurul a 3 grade, dupa acel interval. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va ridicata in prima zi de prognoza, precum si in intervalul 22 – 30 septembrie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE