Anunt important despre depunerea proiectelor pentru fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), contractele de finantare ale proiectelor PNDR 2014 – 2020 sunt semnate numai la sediile centrelor regionale sau oficiilor judetene AFIR, noteaza Agerpres.

“In ultima vreme, am intalnit cateva situatii grave in care oameni de buna credinta au fost inselati si pagubiti de diferite persoane al caror scop nu este altul decat acela de a induce in eroare si de a-si insusi sume de bani prin frauda. Sunt preocupat de aceasta situatie si atrag atentia ca, la orice nelamurire sau suspiciune, cei care doresc sa acceseze sau au accesat PNDR sa ia legatura cu colegii mei din structurile teritoriale. Mai mult, accentuez faptul ca toate contractele de finantare se semneaza la sediile centrelor regionale sau oficiilor judetene ale AFIR si nu in alta parte’, a precizat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Depunerea proiectelor la sediile AFIR, importanta pentru a evita fraudele

AFIR subliniaza ca relatia contractuala este directa si are loc numai intre Agentie, prin structurile sale teritoriale regionale sau judetene, si solicitantul/beneficiarul finantarii nerambursabile.

„AFIR nu va solicita niciodata sume de bani pentru depunerea unor proiecte si, cu atat mai mult, nu va realiza vreun demers care sa pericliteze egalitatea de sanse a solicitantilor. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale atrage atentia solicitantilor si beneficiarilor de fonduri europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 sa fie vigilenti si sa nu permita aparitia unor situatii infractionale cu impact financiar produse de persoane care nu au nicio legatura cu AFIR. AFIR face acest demers de informare in urma semnalelor venite din partea unor beneficiari si din mass-media, ultimul caz fiind consemnat zilele acestea in localitatea Lugoj, judetul Timis”, se mai spune in comunicatul AFIR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE