Greva la APIA: angajatii acuza o discriminare salariala

Facebook
Twitter

Functionarea APIA continua protestele prin greva japoneza, in fiecare zi, intre orele 10 si 11. Acestia avertizeaza ca in cazul in care situatia de discriminare salariala nu se rezolva, vor intensifica protestul.

Potrivit unui comunicat al CNS Cartel Alfa, functionarii sunt nemultumiti din cauza faptului ca, desi sunt foarte performanti, avand o rata de absorbtie a fondurilor europene de peste 96% in fiecare an, iar volumul de munca este foarte mare, salariile acestora acestora au ramas la nivelul anului 2015.

Mai mult decat atat, acestia considera ca se afla intr-o situati de discriminare, APIA fiind singura Agentie din MADR care se afla pe grila teritoriala.

Citeste si: Tara in care fermierii renunta gratis la oi. Care este motivul?

„In cazul in care grila salariala nu va fi uniformizata, membrii Federatiei Nationale a Sindicatelor Apia afiliata la CNS Cartel Alfa vor intensifica formele de protest, mergand pana la greva”, subliniaza organizatia sindicala.

Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA” s-a infiintat in 1990, reuneste 38 de federatii sindicale la nivel de sector si coordoneaza activitatea a 42 de filiale teritoriale, interprofesionale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE