septembrie 20, 2021

PNDR 2014-2020. MADR vrea să dea drumul la 150 de milioane de euro pentru ferme în mai

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că în luna mai a acestui an ar urma să fie accesate primele fonduri europene disponibile prin PNDR 2014-2020 pentru proiecte de investiţii în ferme, fiind vorba despre o sumă de 150 de milioane de euro, transmite Mediafax.

Ministrul Daniel Constantin a declarat, sâmbată, într-o conferinţă de presă susţinută în comuna Mociu, judeţul Cluj, că sunt vizate fermele de reproducţie, cele de creştere, dar şi fermele de familie.

“Atragem fonduri, scriem deja proiectele pentru atragerea fondurilor europene din viitorul program. Ministerul Agriculturii intenţionează să acceseze primii bani din pachetul 2014-2020 în luna mai. 150 de milioane de euro vor fi puşi la dispoziţie pentru prima sesiune de primiri de proiecte pentru investiţii în ferme. Şi vizăm în primul rând achiziţii de utilaje, retehnologizarea exploataţiilor, fermele de reproducţie, fermele de creştere, dar şi fermele de familie, un concept în care eu cred foarte mult”, a spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a adăugat că fermierii care au exploataţii mici, între 1 si 5 hectare, dar care se asociază şi au exploataţii în asociere mai mari de 5 hectare vor primi un sprijin mai mare pe suprafaţă din fondurile europene aferente perioadei 2014-2020.

În ceea ce priveşte legumicultura, vom pune accent pe centrele de colectare a produselor. Vom încerca să punem la dispoziţia celor care se vor asocia fonduri pentru crearea depozitelor de colectare, în care se face etichetarea, sortarea, ambalarea produselor, exact ceea ce se cere în hipermarket-uri”, a afirmat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Daniel Constantin a participat, sâmbătă, la inaugurarea Centrului Local APIA din comuna Mociu, judeţul Cluj, la care sunt arondaţi peste 4.500 de fermieri din mai multe comune.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE