Fonduri europene: AFIR a publicat raportul de selectie pentru masura 6.4 – „Investitii activitati neagricole”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat de curand raportul de selectie aferent submasurii 6.4 „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole”, etapa 1, sesiunea 01/2017, pe site-ul AFIR.

Numarul proiectelor depuse in luna (03.05.2017 – 31.05.2017) cu punctajul mai mare sau egal decat pragul de calitate lunar (80 de puncte) a fost de 27, valoarea acestora fiind de 4,881,928.50 Euro.

Numarul proiectelor selectate pentru finantare, in luna (03.05.2017 – 31.05.2017) este de 18 proiecte, valoarea publica totala a proiectelor selectate pentru finantare fiind de 3,131,840.00 Euro.

Scopul investitiilor sprijinite in cadrul acestei submasuri este sprijinirea facilitarii diversificarii prin infiintarea si dezvoltarea de microintreprinderi si intreprinderi mici in sectorul non-agricol din zonele rurale, in vederea unei dezvoltari economice durabile, crearii de locuri de munca si reducerii saraciei in spatiul rural.

Beneficiarii acestei submasuri sunt fermierii sau membrii unei gospodarii agricole din spatiul rural, care isi diversifica activitatea prin infiintarea unei activitati non-agricole pentru prima data, precum si micro-intreprinderi si intreprinderile mici din spatiul rural, care isi propun activitati non-agricole, pe care nu le-au mai efectuat pâna la data aplicarii sprijinului, cat si micro-intreprinderile si intreprinderile mici noi, infiintate in anul depunerii Cererii de finantare sau cu o vechime de maxim 3 ani fiscali, care nu au desfasurat activitati pâna in momentul depunerii proiectului (start-ups).

Sprijinul nerambursabil este acordat sub forma de prima in doua transe astfel: 70% din cuantumul sprijinului dupa semnarea Contractului de finantare si 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu conditia implementarii corecte a Planului de afaceri fara a depasi 5 ani de la data semnarii Contractuluide finantare.

Sprijinul este in valoare de: 70.000 Euro/ proiect in cazul activitatilor de productie, servicii medicale, sanitar-veterinare si de agroturism sau 50.000 Euro/ proiect in cazul altor activitati.

Cititi in continuare si PNDR: conditii de eligibilitate pentru accesa fondurilor europene dedicate activitatilor neagricole

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE