Fonduri europene 2022 – data limita pentru o masura importanta se prelungeste

Facebook
Twitter

Fonduri europene 2022 –  AFIR anunta desfasurarea sesiunii de depunere a Cererilor de finantare pentru submasura pentru 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor – pentru cultura toamna 2020 si primavara 2021.

Aceasta vizeaza atat sectorul vegetal, cat si cel zootehnic” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Cu toate ca initial, termenul limita de depunere a cererilor a fost 31 octombrie, acesta a fost prelungit pana la 16 decembrie.

Fondurile disponibile pentru submasura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor” sunt de 31.200.000 Euro.

Citeste si: Pasunatul, interzis incepand cu data de 6 decembrie

SCOPUL acestei submasuri este:

– incurajarea fermierilor sa participe la schemele de asigurare private in vederea gestionarii corespunzatoare a riscurilor care le pot afecta productia agricola;

– stimularea fermierilor pentru a beneficia de asigurare si extinderea sferei riscurilor asigurabile de catre societatile de asigurare.

OBIECTIVE:

Submasura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor” se incadreaza, conform prevederilor art. 36 si 37 din Regulamentul nr. (CE) 1305/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, in masura 17 „Gestionarea riscurilor” si contribuie la domeniul de interventie DI 3B „Sprijinirea gestionarii si prevenirii riscurilor la nivelul exploatatiilor”.

BENEFICIARII:

Beneficiarii acestei submasuri sunt fermierii activi.

SPRIJINUL NERAMBURSABIL:

  • 70% din valoarea primei de asigurare eligibile si platita efectiv de catre fermier.

Inainte de a depune in format electronic pe portalul AFIR orice fel de documente sau anexe la proiectul dumneavoastra, va rugam sa verificati daca acestea sunt cele mai recente versiuni electronice disponibile pe acest portal.

Acest lucru este foarte important in vederea evitarii disfunctionalitatilor care pot aparea ca urmare a depunerii unor versiuni mai vechi sau eventual neactualizate, ale documentelor mentionate, care, dupa depunere, genereaza erori in sistemul electronic automat si duce la blocarea evaluarii proiectului depus in diverse etape ale acestuia.

ATENTIE! Va reamintim faptul ca pentru un Contract de asigurare incheiat cu o societate de asigurare, solicitantul trebuie sa depuna o singura Cerere de finantare, indiferent de numarul culturilor asigurate prin respectivul contract.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE