Fonduri europene 2021: Anuntul AFIR pentru beneficiarii PNDR cu asigurari de la City Insurance

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR)  informeaza ca beneficiarii de fonduri europene 2021 prin PNDR care au asigurari de la City Insurance trebuie sa incheie noi polite.

Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania a retras autorizatia de functionare a Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., prin Decizia nr. 1148/ 17.09.2021

„Avand in vedere aceasta situatie, reamintim obligativitatea beneficiarilor PNDR de a respecta prevederile articolului 23 din Ordonanta de Urgenta nr. 49 din 23 octombrie 2015. Articolul prevede ca societatea de asigurari emitenta a politei careia ii este subordonata plata avansului – acolo unde este cazul, trebuie sa fie autorizata, conform legislatiei in vigoare”, a transmis AFIR.

Fonduri europene 2021: City Insurance pune fermierii pe drumuri

Legislatia in vigoare prevede ca raman valabile contractele de asigurare incheiate cu societatea de asigurare-reasigurare City Insurance S.A. (City Insurance), producandu-si efectele pana la data la care intervine una dintre urmatoarele situatii:

  • Expirarea politei de asigurare la data mentionata in contractul de asigurare;
  • Denuntarea contractului de asigurare de catre asigurat (beneficiarul PNDR), printr-o notificare transmisa societatii;
  • Depasirea perioadei de 90 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii falimentului conform prevederilor legale (Legea 85/2015 privind procedurile de prevenire a insolventei si a insolventei, art. 262 alineat 3^2).

Concret, pana la expirarea politei pe care o detin, beneficiarii de fonduri europene 2021 trebuie sa prezinte AFIR o polita de asigurare a avansului eliberata de o societate de asigurari autorizata. In acest sens, beneficiarii care au contractele de asigurare incheiate cu City Insurance trebuie sa ia o decizie cu privire la aceasta si sa se asigure ca nu vor ramane fara un instrument de garantare valid, luand in calcul si termenul de 90 de zile de la declararea definitiva a falimentului, data care va fi anuntata public in perioada urmatoare.

Autoritatea de Supraveghere Financiara face, de asemenea, precizarea ca toti creditorii de asigurare beneficiaza de protectia Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) in vederea recuperarii primelor platite in avans sau a despagubirilor datorate, conform contractelor de asigurare incheiate.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE