Fonduri de 1,5 milioane de euro pentru viticultura. Cine poate accesa sprijinul

Facebook
Twitter

In sedinta de Guvern din 29 august 2018 a fost aprobat proiectul de hotarare privind instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru masura de promovare a vinurilor in tari terte, aferenta Programului national de sprijin al Romaniei in sectorul vitivinicol 2014-2018.

Pentru a veni in sprijinul viticultorilor in sensul cresterii atractivitatii masurii de promovare din cadrul Programului national de sprijin al Romaniei in sectorul vitivinicol 2014-2018 si pentru o mai buna absorbtie a fondurilor europene destinate acesteia, se propune instituirea unei scheme de ajutor de minimis, sprijin complementar contributiei externe din FEGA.

Valoarea totala a schemei de ajutor de minimis este de 1.500.000 euro, respectiv 7.000.000 lei si se asigura in limita creditelor de angajament aprobate in anul 2018 Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Schema de ajutor de minimis se aplica programelor de promovare care se depun dupa intrarea in vigoare a prezentei hotarari, pana la data de 15 octombrie 2018, in limita bugetului alocat.

Beneficiarii sprijinului financiar sunt producatorii din sectorul vitivinicol care promoveaza vinuri in tari terte, prin intermediul programelor de promovare.

Obiectivul acordarii sprijinului financiar il reprezinta stimularea potentialilor beneficiari pentru implementarea programelor de promovare a vinurilor in tarile terte, ce poate conduce la imbunatatirea echilibrului intre cerere si oferta, respectiv deschiderea de noi piete de desfacere, consolidarea sectorului vitivinicol precum si la imbunatatirea competitivitatii si a exportului vinurilor cu denumire de origine controlata (D.O.C), indicatie geografica. (I.G.) sau a vinurilor pentru care se indica soiul vitei-de-vie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE