Finantare de peste 10 milioane de euro pentru piscicultura romaneasca. Cine sunt beneficiarii?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Grupul pentru pescarie durabila (Fisheries Local Action Group) din Delta Dunarii a reusit sa atraga o finantare de 10,2 milioane de euro, noteaza Agerpres.

Managerul de proiecte din cadrul grupului, Valentin Moldoveanu, a declarat, pentru AGERPRES, ca bugetul de care a dispus FLAG Delta Dunarii in exercitiul financiar 2014-2021 este de aproximativ 16 milioane de euro, dupa ce a primit fonduri suplimentare in urma realocarilor din Programul Operational pentru Pescuit, ca urmare a faptului ca unele sume acordate pe unele masuri nu au fost solicitate de pescari.

Citeste si: Sondaj: comertul online cu produse alimentare va deveni profitabil pana in 2030

“Pana in anul 2022 au fost depuse 117 proiecte cu o valoare de 17,5 milioane euro, din care au fost contractate 49 de proiecte in valoare de 12,5 milioane euro. In anul 2022, FLAG Delta a primit o supra-alocare in valoare de 4,2 milioane euro si a deschis o sesiune de depunere proiecte in perioada iunie-iulie”, a mentionat Moldoveanu.

El a mai spus ca pentru suma de 4,2 milioane de euro au fost depuse 70 de proiecte, evaluarea acestora urmand sa se incheie luna viitoare.

“Din proiectele contractate, 41 sunt finalizate si au o valoare de 10,2 milioane de euro. Alte opt proiecte sunt in implementare si au o valoare de 2,3 milioane de euro. Prin proiectele realizate au fost create 89 de locuri de munca si au fost mentinute 264 de locuri de munca”, a mai precizat managerul de proiecte din cadrul FLAG Delta Dunarii.

Potrivit acestuia, bugetul initial alocat FLAG Delta Dunarii a fost de 8,9 milioane de euro.

FLAG-urile sunt entitati formate din actori publici si privati care, in baza unor strategii zonale de dezvoltare, atrag finantari pentru cresterea nivelului de trai din ariile deservite.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE