Fermierii Germania mizează pe morcovii bio

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Recolta de legume bio a scăzut anul trecut cu 12% în Germania, iar suprafeţele cultivate cu acest gen de legume au stagnat, arată datele statistice publicate astăzi.

Oficiul Federal de Statistică, Destatis, a anunţat că recolta de legume provenite din agricultura biologică a fost anul trecut de 231.000 de tone, cu 12% mai mică decât în 2012, motivul principal fiind condiţiile meteo nefavorabile, transmite Agerpres.

Anul trecut, fermierii germani au cultivat 10.800 de hectare cu legume bio, în 2013, reprezentând 10% din suprafaţa totală cultivată cu legume în Germania, o suprafaţă relativ similară cu cea din 2012. Potrivit datelor furnizate de Federaţia Industriei Agroalimentare Bio Ba-LW, anul trecut, suprafaţa cultivată bio a crescut cu doar 1%.

De pe cea mai mare suprafață cultivată în regim bio, 1.700 de hectare, s-au recoltat morcovi, urmată de cele 1.400 de hectare cultivate cu sparanghel şi 1.100 de hectare cu mazăre. Aceste trei tipuri de legume au reprezentat împreună aproape 40% din recolta de legume bio. În timp ce suprafaţa cultivată cu morcovi şi sparanghel a scăzut uşor faţă de 2012, suprafaţa cultivată cu mazăre bio a crescut cu peste 14%, în 2013.

Consumatorii germani sunt foarte interesaţi de alimentele bio, sectorul realizând, în 2012, o cifră de afaceri de peste şapte miliarde de euro. Însă, producţia internă este departe de a satisface cererea, iar din ce în ce mai puţini fermieri sunt gata să-şi convertească exploataţiile pentru a deveni unele ecologice.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE