
Conditiile de eligibilitate pentru a beneficia de subventii agricole
Pentru a incasa subventiile APIA, fermierii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de eligibilitate.
Pentru a incasa subventiile APIA, fermierii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii de eligibilitate.
Subventiile pe suprafata, acordate in prezent fermierilor europeni, inclusiv celor romani, ar putea sa dispara din 2019.
Ministerul Agriculturii a postat de curand pe propriul site un proiect de Ordin care modifica o serie de prevederi cu privire la sistemul de sanctiuni care se aplica fermierilor in cazul supradeclararii parcelelor agricole.
Incepand cu 1 martie, fermierii din toata tara au posibilitatea sa depuna la centrele teritoriale APIA cererile unice de plata pe suprafata pentru anul 2016. Pana in prezent, circa 170.000 de agricultori au reusit sa faca acest lucru.
Campania de primire a cererilor unice de plata se va derula in perioada 1 martie – 16 mai 2016 fara penalitati, respectiv 17 mai – 10 iunie cu penalizari de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere.
Agentia de Plati si Interventie in Agricultura trebuie sa finalizeze in aceasta luna controalele la exploatatiile agricole care se afla in esantionul de verificari pentru a putea plati integral subventiile de anul trecut.
Unele state membre au acordat avansurile la plata pe suprafata la data de 1 octombrie, in conditiile in care sumele sunt diferite, iar deficitul de competitivitate este in defavoarea fermierului roman, atrage atentia federatia Pro Agro.
Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, George Turtoi, a afirmat ca se fac toate demersurile institutionale pentru ca pana la sfarsitul lunii octombrie fermierii sa beneficieze de un avans la subventii.
George Turtoi a anuntat de curand ca toate centrele APIA lucreaza la capacitate maxima in aceasta perioada pentru a putea plati fermierilor, pana la sfarsitul lunii octombrie, platile pe agro-mediu si avansul pe suprafata (SAPS).
Crescatorii de animale care au un efectiv mai mic de 10 bovine ar putea beneficia din 2016 de o plata suplimentara pe suprafata, pentru a compensa intr-o oarecare masura lipsa sprijinului cuplat care se acorda doar fermierilor care detin peste 10 capete de animale.
Depozitarea corecta a semintelor si furajelor este esentiala pentru a le pastra calitatea si a evita pierderile. Umiditatea, temperatura si
Daca ai o ferma mica si vrei sa obtii profit din culturi mai putin exploatate, dar cautate pe piata, poti
Agricultura viitorului este definită de tehnologie, eficiență și sustenabilitate. Cu toate acestea, tranziția către Agricultura 4.0 încă vine la pachet
Drumurile agricole sunt adesea dificile si solicitante pentru orice vehicul. Terenul accidentat, denivelarile si conditiile meteo nefavorabile pot duce la
Te pregătești de plantarea unor arbori, arbuști, pomi fructiferi, viță de vie? Hidrogelul este de mare ajutor pentru hidratarea optimă
Mulți oameni au început să înțeleagă cât de important este să facă economii. Este o practică apreciata, mai ales că
Guvernul lanseaza un nou program de sprijin pentru fermierii care isi incalzesc sere cu GPL. Acesta include o prima butelie
Tehnologia are un rol important in agricultura moderna, care se afla intr-un proces de transformare in ultimii ani. Astfel, metodele