George Turtoi, MADR: Platile pe agro-mediu vor veni pana la sfarsitul lunii octombrie

Facebook
Twitter

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, George Turtoi, a anuntat de curand ca toate centrele APIA, in special cel din Bucuresti, lucreaza la capacitate maxima, chiar si cu functionari detasati din alte judete, pentru a putea plati fermierilor, pana la sfarsitul lunii octombrie, platile pe agro-mediu si avansul pe suprafata (SAPS).

„APIA lucreaza non-stop pentru a verifica dosarele. Speram ca pana la sfarsitul lui octombrie sa reusim sa dam aceste avansuri. Avem acum niste blocaje administrative la APIA. Speram sa reusim. Am mutat oameni dintr-o parte in alta. Am detasat functionari din judetele apropiate Bucurestiului, pentru a ne ajuta aici in Capitala. Ne concentram pe zona de agromediu, unde avem dorinta sa platim cat mai repede pentru ca sunt bani din Programul 2007-2013 si daca nu ii folosim pe acestia, atunci va trebui sa ii dam din noul PNDR. Acolo ne concentram cel mai mult. Si vrem sa oferim si avansul din plata pe suprafata (SAPS)”, a declarat secretarul de stat in MADR, George Turtoi.

Pe langa deja binecunoscutele plati pe suprafata sau ajutoare nationale tranzitorii din sectorul vegetal si zootehnic, fermierii au posibilitatea sa acceseze in cadrul cererilor unice si o serie de pachete financiare de agromediu si clima, care le pot aduce mai multi bani la subventiile solicitate prin APIA.

Masurile de mediu si clima disponibile prin noul Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 sunt: Submasura 10.1 – „Pachete de agro-mediu si clima”, Sub-masura 11.1 – „Sprijin pentru conversia la metodele de agricultura ecologica” si Sub-masura 11.2 – „Sprijin pentru mentinerea practicilor de agricultura ecologica”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE