Claudiu Franc: Crescatorii de animale care au sub 10 capete de bovine ar putea primi o plata suplimentara pe suprafata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Crescatorii de animale care au un efectiv mai mic de 10 bovine ar putea beneficia din 2016 de o plata suplimentara pe suprafata, pentru a compensa intr-o oarecare masura lipsa sprijinului cuplat care se acorda doar fermierilor care detin peste 10 capete de animale, a anuntat recent Claudiu Franc, președintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR).

„Fermierii care au pana la 10 capete de bovine si care întrețin și exploatează pajiștile și pășunile din zonele defavorizate, cu animalele proprii, vor putea primi indirect, pentru aceste animale, o plata suplimentara pe suprafata. Exista bani destul de multi pe masurile de agromediu si clima, mai exact cu 11% mai multi decat sumele alocate in perioada 2007-2013”, a declarat, la TVR, Claudiu Franc.

Presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania a precizat de asemenea ca a discutat cu ministrul Agriculturii despre aceasta noua subventie si ca exista toate sansele ca fermierii sa primeasca sumele incepand cu 2016. Potrivit noilor scheme cuplate, doar crescatorii de bovine care detin intre 10 si 250 de capete de animale vor primi subventii din partea APIA.

Totodata, Claudiu Franc a mai spus ca prin aceste plati suplimentare se doreste stimularea cresterii animalelor in zonele de deal si de munte. Din acest an, fermierii primesc 250 de euro/vaca de lapte sprijin cuplat, precum si 300 de euro/bovina de carne.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE