cartofi

Un nou experiment reusit marca Vali Cucu: planta care rodeste cartofi si vinete

Vali Cucu, unul dintre cei mai cunoscuti legumicultori din tara, si-a mai adaugat recent in palmares o noua reusita agricola, obtinand anul acesta o planta de cartof care a rodit si vinete. Actualul experiment este o continuare, putem spune fireasca, a unui alte incercari incununate de succes, acum doi ani, cand legumicultorul din Baltatesti a altoit tomate pe tuberculi.

Read More »

Producţia agricolă vegetală la principalele culturi, în anul 2014. România printre ţările cu cel mai scăzut randament la hectar în rândul statelor cultivatoare cu grâu

Potrivit rezultatelor cercetării statistice „Producţia agricolă vegetală la principalele culturi, în anul 2014”, producţia agricolă vegetală a înregistrat creşteri la cereale pentru boabe, plante uleioase, sfecla de zahăr, cartofi şi scăderi la leguminoase pentru boabe şi la legume.

Read More »

Sprijin pentru cultivatorii de cartofi afectați de putregai

Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre prin care va fi aprobat ajutorul de stat care se acordă producătorilor de cartofi afectaţi de organismele de carantină dăunătoare culturii cartofului pentru recolta 2012 şi suma totală alocată acestui ajutor de stat.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE