DSVS Bucuresti a prelevat doar 3 probe pentru determinarea chimicalelor din fructe si legume

Facebook
Twitter

Intr-o perioada in care suntem bombardati cu informatii privind faptul ca pe rafturile magazinelor ajung produse alimentare de proasta calitate, care ne otravesc, inspectorii de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti ne informeaza ca au prelevat doar 3 probe in vederea analizarii reziduurilor de pesticide si aflatoxinei din punctul final de import aflat pe teritorul Municipiului Bucuresti.

Astfel, potrivit unui comunicat emis de institutie, in perioada 19-20.04.2016, inspectori din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, au efectuat 192 verificari in unitati supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

De asemenea au fost eliberate certificate sanitare veterinare, in vederea neutralizarii, la cerere, pentru 18.260 kg produse alimentare. Urmare neconformitatilor constatate a fost aplicata o sanctiune contraventionala, in valoare de 2.000 lei, pentru etichetare necorespunzatoare a produselor alimentare, precum si 3 avertismente, fiind acordate si 11 termene pentru remedierea deficientelor.

In punctul final de import aflat pe teritorul Municipiului Bucuresti, au fost efectuate 34 controale asupra transporturilor de legume, fructe, produse zaharoase provenite din import, inspectorii prelevand 3 probe in vederea analizarii reziduurilor de pesticide si aflatoxinei.

Va reamintim ca insusi ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care are in coordonare ANSVSA, a declarat ca in Romania intra tiruri cu fructe si legume otravite cu chimicale si ca se impune un control mai riguros la frontiera si nu numai.

Totodata, in baza programului comun de control, impreuna cu cu reprezentanti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, au fost verificate 6 unitati (o carmangerie, o macelarie, doua pescarii si doua magazine alimentare), nefiind constatate abateri de la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare.

Au fost reevaluate conditiile de functionare a punctului de sacrificare miei, organizat temporar de Directia Piete si Gestionare Activitati Comerciale Sector 4, in Piata Aparatorii Patriei, fiind acordat avizul de functionare pentru perioada 20-30.04.2016. In cadrul acestui punct de sacrificare este asigurata asistenta sanitara veterinara, prin personal de specialitate – medici veterinari, pe toata durata de functionare.

In cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor au fost receptionate 41 probe din produse alimentare, in vederea testarii microbiologice, fizico-chimice, reziduurilor de pesticide si micotoxinelor, dupa caz.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE