ANSVSA

Razie la Piata de Gros Antrefrig: peste 3,5 tone de alimente vor fi distruse

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In data de 04.08.2016, inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, cu sprijinul inspectorilor Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, alaturi de inspectori din mai multe D.S.V.S.A. judetene, impreuna cu reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Romane – Directia de  Investigare a Criminalitatii Economice, au efectuat controale privind verificarea respectarii conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor de functionare, in unitati din Piata de Gros Antrefrig, din str. Fantanica nr. 36, sector 2, Bucuresti.

„Au fost verificate 37 unitati, din care 35 depozite alimentare si frigorifice, o unitate transare carne pasare/carne preparata si o unitate produse proaspete de pescuit, fiind constatate abateri de la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor cu privire la nerespectarea conditiilor privind intretinerea spatiilor de depozitare si de valorificare a produselor alimentare, precum si a instalatiilor, utilajelor si ustensilelor de lucru, etichetare necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depasit, comercializarea produselor alimentare in spatii neautorizate sanitar veterinar, nerespectarea conditiilor sanitare veterinare privind depozitarea produselor alimentare”, se arata intr-un comunicat remis de DSV.

A fost retrasa de la comercializare cantitatea de 3569 kg produse alimentare (carne, produse din carne, produse lactate) si dirijata catre o unitate de neutralizare.

De asemenea, a fost pusa sub sechestru sanitar veterinar cantitatea de 3252 kg produse lactate (branzeturi) – din acest lot fiind recoltate probe in vederea efectuarii de determinari microbiologice, pentru suspiciunea de frauda alimentara si 98 kg condimente cu termen de valabilitate depasit.

La unitatea produse proaspete de pescuit a fost dispusa masura suspendarii activitatii.

Urmare neconformitatilor inregistrate, au fost aplicate 30 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 207.000 lei si un avertisment.

DSV precizeaza ca, la intregul complex comercial mai sus mentionat, se verifica documentele sanitare veterinare si conditiile de subcontractare catre operatorii economici, unde avem in vedere suspendarea activitatii, pana la remedierea tuturor neconformitatilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE