Două companii vor crea infrastructura naţională de internet de mare viteză, RoNet, în zonele rurale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Companiile Romtelecom şi COSMOTE România vor dezvolta infrastructura naţională de internet de mare viteză, RoNet, în zonele rurale fără acoperire pentru asemenea servicii, într-un termen de doi ani, cele două companii fiind selectate prin licitaţie organizată de Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI).

Licitaţia o a fost organizată pentru 783 localităţi, împărţite în 7 zone geografice. Romtelecom a fost desemnată câştigătoare pentru 4 dintre regiuni, iar COSMOTE România pentru 3 regiuni, în toată ţara.

„Oportunităţile economice şi informaţionale derivate din funcţionarea unei infrastructuri naţionale de broadband au un potenţial nelimitat. Dezvoltarea regiunilor rurale vizate de acest proiect reprezintă calea sigură spre îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, atât local, cât şi la nivel naţional. Din acest motiv, MSI a prioritizat proiectul RoNet şi implementarea acestuia cu ajutorul partenerilor europeni prin fonduri nerambursabile în valoare de 84 milioane de euro. România este astăzi mult mai aproape de standardele pe care şi le propune Uniunea Europeană prin Agenda Digitală, parte a strategiei Europa 2020”, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.

Pentru cele 4 zone, Romtelecom va fi finanţat cu aproximativ 37,2 milioane de euro, iar COSMOTE România cu aproximativ 27,9 milioane de euro, se mai arată în comunicat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE