România va cere 1 miliard de euro fonduri europene pentru infrastructura principală de irigații

Facebook
Twitter

România va susține în fața Comisiei Europene finanțarea infrastructurii principale de irigații cu un miliard de euro prin programul Juncker, în condițiile în care, prin PNDR, au fost aprobate 370 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii secundare de irigații.

„Pe zona de dezvoltare rurală noi am obținut 370 de milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigații, iar pe cea principală avem două opțiuni, fie pe Programul Operațional Regional, fie prin planul Juncker. Din păcate, DG Regio nu poate să aloce azi un milliard de euro, de aceea printre primele proiecte pe care le vom susține în fața Comisiei Europene este finanțarea prin planul Junker cu un milliard euro a infrastructurii principale de irigații. Dacă vom reuși sau nu vom afla undeva în septembrie sau octombrie”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la conferința de presă susținută împreună cu comisarul european de resort, Phil Hogan.

La rândul său, comisarul Hogan a precizat că infrastructura principală de irigații poate beneficia de finanțare prin planul de investiții lansat de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

România va prezenta proiectul de 1 miliard de euro până în această toamnă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE