Control printre comercianții de fructe și legume. Ce a găsit ANPC

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat peste 740 de agenţi economici cu mai mult de 930.000 de lei, deoarece aceştia comercializau legume şi fructe în condiţii necorespunzătoare, care puneau în pericol sănătatea consumatorilor.

Acţiunea de control s-a desfăşurat în perioada 1-4 iulie 2014, fiind verificaţi 744 de operatori economici, se arată într-un comunicat remis de ANPC.

„A fost controlată o cantitate de circa 360 de tone fructe şi legume proaspete, din care circa 126,6 tone (35%) nu se încadrau în prevederile legale. S-a dispus oprirea definitivă şi retragerea de la comercializare a 162 kg fructe şi legume, în valoare de 1.002 lei; oprirea temporară de la comercializare a aproximativ 126,4 tone fructe şi legume, în valoare de 470.000 lei, până la remedierea neconformităţilor constatate”, se precizează în documentul citat.

Reprezentanții ANPC îi sfătuiesc pe consumatori să refuze produsele pentru care au îndoieli privind conformitatea şi informare. Este important ca fructele și legumele să aibă o calitate corespunzătoare, să nu fie alterate sau să prezinte modificări ale aspectului, culorii, consistentei, gustului, mirosului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE