Dorin Cojocaru, APRIL: E nevoie urgenta de investitii in fabricile de lapte din Romania

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O serie importanta de fabrici de lapte din Romania au probleme de natura tehnologice, din cauza lipsei investitiilor, atrage atentia Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL).

„Imi va membrii cum se chinuie sa vanda, cum au probleme de calitate, pentru ca nu au bani sa-si retehnologizeze fabricile. Acestea sunt invechite, au inceput sa aiba probleme la garnituri etc. Lipsa investitiilor din ultimii 4-5 ani a inceput sa-si arate coltii. E nevoie urgenta de investitii in fabrici. Pe langa asta, trebuie investit in marketing, publicitate, pentru a ajunge la mai multi clienti, mai ales ca gusturile se schimba. Trebuie sa introducem bani in industria alimentara ca sa ne verificam materiile produse in Romania”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Dorin Cojocaru, presedinte APRIL.

Dorin Cojocaru afirma ca in lipsa unor investitii serioase exista riscul ca numarul de fabrici de lapte din Romania sa se diminueze.

„Daca nu intelegem nevoia acestor investitii, tare ma tem ca o sa ajungem in situatia de a vedea, intr-un an de zile, multe anunturi de insolventa. Situatia nu e buna, mai ales daca ne uitam cat de mult s-a diminuat cantitatea de lapte procesat pe fabrica. Existau unitati care faceau 60 de tone, acum au ajuns la 3-4 tone”, a mai spus, pentru StiriAgricole.ro, Dorin Cojocaru.

Presedintele APRIL a facut de curand, pentru StiriAgricole.ro, o estimare a anului 2016 din perspectiva sectorului de lapte. Potrivit lui Dorin Cojocaru, acesta va fi unul dificil si complex, in special din cauza tentindei de scadere a pretului.

La inceputul lunii septembrie, Comisia Europeana a anuntat un pachet de sprijin in valoare de 500 de milioane de euro pentru a ajuta fermierii din sectoarele lapte si carne, afectati de embargoul rus. Din anvelopa totala, Romania a primit 11,1 milioane de euro, pentru sectorul laptelui fiind alocata suma de 8,73 milioane de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE