Ministrul Agriculturii: Accesul la banii europeni este extrem de complicat

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat ca institutia pe care o conduce a demarat un proces de consultare, la nivel national, pentru a inlesni accesul la fondurile europene disponibile prin PNDR, in contextul in care multi fermieri se plang ca procedurile de accesare a banilor europeni sunt mult prea complicate.

„Unul din principalele obiective pe care mi le-am propus este sa simplificam procedurile de accesare a fondurilor europene din PNDR. In prezent, accesul la banii europeni este extrem de complicat. Am fost criticai de multe ori pentru ghidurile solicitantului care sunt complexe. In acest sens am declansat un proces de consultare, la nivel de tara, cu producatori, reprezentanti ai lor, consultanti, precum si cu functionari AFIR, in vederea simplificarii acestori proceduri. Mai mult decat atat, avem si un proces intern de evaluare, chiar de curand am avut un expert european”, a declarat Achim Irimescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Romania a pierdut fonduri europene in valoare de 1 miliard de euro in cadrul PNDR 2007-2013, la care se adauga penalizari de 600 de milioane de euro, a mai precizat ministrul Agriculturii.

Peste 85.000 de fermieri, antreprenori si autoritati publice locale au atras fonduri europene nerambursabile in valoare de circa 9 miliarde de euro, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007-2013, potrivit datelor MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE