Ministerul Agriculturii a prezentat stadiul de recoltare pentru grau, rapita si orz

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a oferit in cadrul unei conferinte de presa cateva informatii cu privire la stadiul campaniei de recoltat. Oficialul MADR a precizat ca, la grau, procentajul este, in prezent, de aproape 50%, in timp ce la rapită gradul de recoltare ajunge la 87%.

„Suntem in momentul de fata in plină campanie de recoltat. In ceea ce inseamna campania de recoltat a graului suntem la 47%, la rapita suntem la 87% din suprafata totala recoltata. De asemenea, la orzoaica de primavara, avem 92,8%, la orzoaica de toamna 81%, la orz 94,5%”, a spus ministrul Agriculturii.

Intrebat de jurnalisti daca poate estima si ce productii vom avea in acest an, Daniel Constantin a refuzat sa ofere detalii, precizand ca nu doreste sa influenteze in vreun fel preturile de comercializare.

Daniel Constantin a sustinut, marti, o conferinta de presa, in care a anuntat lansarea a trei noi masuri de finantare cu fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, una dintre ele fiind dedicata investitiilor in infrastructura secundara de irigatii.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE