Cursuri de agricultură ecologică la AGRA EXPO TRANSILVANIA 2015

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În cadrul AGRA EXPO TRANSILVANIA 2015, care va avea loc în perioada 7 – 10 mai la Centrul Expozițional EXPO Transilvania din Cluj-Napoca, vor fi organizate cursuri de agricultură ecologică acreditate.

Cursul oferă oportunitatea tuturor celor care vor să îşi deschidă o afacere cu produse bio, de a afla cele mai noi şi utile tehnologii pentru producţiile lor, dar şi mijloace eficiente de promovare a fermei şi a produselor finite. Sunt aşteptaţi la curs: fermieri care se află în curs de conversie sau certificare la sistemul ecologic, fermieri care doresc să îşi extindă afacerea şi în domeniul ecologic şi să obţină o certificare în domeniu, persoane care sunt la începuturile unei astfel de afaceri şi îşi doresc propria fermă ecologică.

Cursul se desfăşoară pe parcursul a patru zile în care participanții pot afla care sunt prevederile europene în domeniul agriculturii, regulile de recoltare şi fertilizare a culturilor ecologice de câmp, tehnologiile de creştere, întreţinere şi exploatare a animalelor crescute în sistem ecologic şi cum se realizează certificarea în agricultura ecologică.

Trainerii sunt specialişti în domeniu, cu o vastă experienţă în susţinerea şi promovarea agriculturii ecologice, de la tehnici de aplicare a legislaţiei din domeniu, până la certificarea şi gestionarea unei ferme propriu-zise: Mirela Toader, prof. dr. în agricultura ecologică în cadrul UASMV va susţine modulul de cultură a plantelor în sistem ecologic, Viorica Boboc, preşedintele Asociaţiei BioAvirom va prezenta metodele de creştere a animelelor într-o fermă ecologică.  De asemenea, ing. Aurelia Căldăraru, consultant în certificare şi inspecţie va vorbi despre condiţiile de certificare ale unei ferme, iar ultima zi de curs va fi dedicată unei vizite într-o fermă ecologică din judeţ.

Cursul este autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi recunoscut de Ministerul Educaţiei Naţionale şi de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Certificatul de absolvire va fi obţinut în urma susţinerii unui examen în ultima zi de curs. Certificatul de absolvire va fi eliberat şi autorizat pentru ocupaţia „Operator în ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205.

Costul formării de persoană este de 800 lei. Costurile sunt scutite de TVA conform OU129/2000 republicată.

Sunt incluse:

  • Suportul de curs şi materialele necesare
  • Taxa de examinare ANC
  • Diploma de participare
  • Certificatul de absolvire ANC
  • Vizita la ferma ecologică

Înscrieri și informații:

Liliana Uleia – Coordonator Training
Tel: 0743.183.353
e-mail: cursuricbmanagement@gmail.com

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE