Premieră la Agromalim: cursuri acreditate de agricultură ecologică

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a județului Arad, în parteneriat cu agenţia de training Creative Business Management organizează, în perioada 11-14 septembrie, în cadrul târgului Agromalim, care va avea loc în incinta EXPO Arad, primul curs de agricultură ecologică acreditat din România.

Cursul se desfăşoară pe parcursul a patru zile şi este disponibil în trei variante de formare, respectiv „Curs agricultură ecologică vegetală”, „Curs agricultură ecologică animală”, „Curs agricultură ecologică mixtă”. În cele patru zile de formare, cursanții vor afla care sunt prevederile europene în domeniul agriculturii, regulile de recoltare şi fertilizare a culturilor ecologice de câmp, tehnologiile de creştere, întreţinere şi exploatare a animalelor crescute în sistem ecologic şi cum se realizează certificarea în agricultura ecologică.

Trainerii sunt specialişti în domeniu, cu o vastă experienţă în susţinerea şi promovarea agriculturii ecologice, de la tehnici de aplicare a legislaţiei din domeniu, până la certificarea şi gestionarea unei ferme propriu-zise.

„Prima sesiune va avea loc între  11-14 septembrie, în cadrul EXPO Arad. Costul acestui curs este de 900 lei. Nu se percepe TVA. Pentru cursanții care se înscriu împreună cu o altă persoană, se acordă o reducere de 10% de persoană”, ne-a precizat Ruxandra Simion, reprezentanta agenţiei de training Creative Business Management.

Cea de-a doua sesiune va fi organizată în București, în perioada 20-23 septembrie 2014. Costul acestui curs variază între 600-800 lei, în funcție de modulul ales – vegetal, animal sau mixt. Nu se percepe TVA. Se acorda reduceri de grup de 5%/cursant, pentru participarea a două persoane (colegi, prieteni), 10%/cursant pentru participarea a 3 persoane și 15%/cursant pentru participarea a mai mult de 3 persoane.

Cum te înscrii la cursul de agricultură ecologică

Persoanele care doresc să se înscrie trebuie să completeze o fișă de înscriere în baza căreia se eliberează o factură proformă. După ce achită factura proformă, cursanții vor primi și factura fiscală.

Pe lângă fișa de înscriere, sunt necesare și alte documente, însă care nu sunt urgente și pot fi aduse și la curs, astfel: copie după cartea de identitate, copie după certificatul de naștere, copie după ultima diplomă de absolvire (minimum 10 clase) și copie după certificatul de căsătorie (dacă e cazul).

Pentru obținerea certificatului de absolvire acreditat, va fi necesară participarea la un examen de absolvire, organizat în București. Data examenului va fi stabilită de întreaga grupă participantă, în funcție de disponibilitatea cursanților şi a comisiei de examinare, în termen de maximum trei săptămâni de la finalizarea cursului. Certificatul pe care îl vor primi cursanții la finalizarea cursului este acreditat de ANC (Autoritatea Națională de Calificări) și recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, pe ocupația „Operator în ferme ecologice mixte”, cod COR 314205.

Pentru detalii și înscrieri:

  • Anamaria Marc, email: anamaria.marc@ccia-arad.ro/ Mobil: 0730.188.296
  • Andrea Kranowszky Nagy, email: andrea.kranowszky@ccia-arad.ro/ Mobil: 0730.188.297

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE