Cum să protejezi mobilierul de grădină de frigul iernii?

Facebook
Twitter

Pentru că mulţi îşi doresc să protejeze mobilierul de grădina ne-am propus să descoperim câteva modalităţi eficiente în acest sens.  Înainte de a afla care sunt cele mai bune soluţii de protejare a mobilierului de grădină trebuie să ţii cont de faptul că acesta necesită îngrijire diferită în funcţie de materialul din care este confecţionat. 

Curață mobilierul minuțios

O primă etapă ce nu trebuie trecută cu vederea este legată de curăţarea minuţioasă a mobilierului. Mediul exterior favorizează acumularea prafului, a murdăriei şi, uneori, a resturilor vegetale. Indiferent că intenţionezi să utilizezi banca gradina, masa şi scaunele de grădină sau să le depozitezi în interior acestea au nevoie de o curăţare minuţioasă. Poți utiliza soluţii speciale, adecvate materialelor din care sunt confecţionate piesele şi lavete moi pentru îndepărtarea prafului şi a murdăriei. Suprafețele trebuie limpezite cu apă din abundenţă, un jet de apă curată va îndepărta particulele din zonele mai dificil de curățat.  Astfel pot fi igienizate corpurile confecţionate din aluminiu, sticlă, piatră, lemn, PVC, imitație de ratan.

Asigură-te că corpurile de mobilier sunt bine uscate

Următoarea etapă căreia trebuie să îi acorzi atenţie este uscarea corpurilor de mobilier. Este recomandat să laşi la soare piesele spălate ca acestea să se usuce natural.  Ulterior le poţi curăţa cu o cârpă moale bine uscată. Acest pas va permite îndepărtarea excelentă a urmelor de umiditate, totodată va asigura mobilierului și un plus de protecţie. În cazul în care te pregăteşti să depozitezi mobilierul poţi alege să înfoliezi individual fiecare corp.

Depozitează mobilierul pe care nu îl utilizezi iarna în spații închise, bine uscate

Pentru a lungi durata de viaţă a mobilierului este recomandat să îl depozitezi în spații închise, uscate, bine ventilate. Fie că vorbim de un sezlong, un set de canapele şi fotolii ori de mese, pe care nu intenţionezi să le mai foloseşti în timpul iernii,  depozitarea în interior (garaj, depozit, magazie) le va asigura integritatea. Este cert, că nu este suficient ca acestea să fie păstrate în spatele casei sub copertina sau acoperite de  huse minimaliste. O astfel de măsură nu le va proteja decât împotriva acumulării prafului, însă soluţia nu va fi eficientă împotriva umidităţii şi a variaţiilor de temperatură.

Utilizează huse de protecţie pentru exterior

În cazul în care îţi doreşti să creezi o oază de relaxare şi să te bucuri de aerul rece al iernii, trebuie să iei măsuri de protecție a mobilierului de grădină. Pe banca din lemn poţi monta o husă impermeabilă, la fel şi peste scaune sau canapea. Peste acestea se pot adăuga diferite accesorii textile cu texturi pufoase sau pături ce vor spori confortul personal în timpul utilizării. Corpurile de exterior din fier forjat, metal sau alte materiale special tratate pentru a rezista intemperiilor vor necesita doar accesorii pentru sporirea confortului precum perne, pături sau huse pufoase.

Mobilierul de grădină poate fi utilizat perioade îndelungate dacă este corect exploatat. Cu măsuri potrivite şi protecţie specială acesta va deveni vedetă şi când zăpada va anima peisajul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE