Cota de pescuit calcan pentru România, menținută la 43,5 tone

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cota de pescuit calcan pentru România a fost menţinută la nivelul anului 2013, respectiv 43,5 tone, a anunţat ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, Lucia Varga.

„Pentru Marea Neagră, cotele au fost deja negociate şi stabilite cu Preşedinţia şi Comisia şi cu colegii din Bulgaria. Comisia ne-a propus două lucruri. În primul rând menţinerea cotei la şprot, aproximativ 3.500 de tone, şi am fost de acord cu această menţinere. În al doilea rând, o reducere a cotei de calcan cu 15%. În urma negocierilor, sunt bucuroasă să vă anunţ că am reuşit să convingem Comisia ca, pentru România, cota de calcan să fie menţinută la nivelul anului 2013, şi anume 43,5 tone”, a declarat ministrul delegat pentru ape, păduri şi piscicultură, Lucia Varga, care a participat la Consiliul Agricultură şi Pescuit al Uniunii Europene în cadrul căruia au fost stabilite cotele de pescuit pentru anul viitor, informează Agerpres.

În acest context, au fost deschise discuţii cu Comisia în vederea creşterii capacităţii României pentru pescuitul de calcan.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE