Comandament Estival 2019: ce sanctiuni au aplicat medicii veterinari?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In saptamana 15.07.2019 – 21.07.2019, medicii veterinari oficiali care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat, 269 de unitati amplasate in cele 7 zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

Controalele au vizat: 104 restaurante, 6 pizzerii, 3 cantine, 30 de  unitati tip fast – food, 5 braserii, 16 unitati de tip bufet, 2 unitati tip bistro, un catering, 26 de baruri, 2 cafe baruri, 3 snack baruri, un supermarket, 48 de magazine alimentare, 14 laboratoare de cofetarie/patiserie, 4 cofetarii/patiserii, o rulota, o unitate produse congelate, un depozit alimentar si o carmangerie.

In urma acestor controale s-au constatat neconformitati referitoare la:

comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar;

ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare;

conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;

depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 26 de unitati, respectiv 9 restaurante, o unitate tip fast – food, 2 unitati tip bufet, 6 magazine alimentare, 4 baruri, un laborator cofetarie/patiserie, o braserie, o cofetarie, un snack bar,  au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 260.000 de lei.

In perioada mai sus mentionata, au fost confiscate si retrase de la vanzare 5 kg de carne de porc si 10 kg de produse de patiserie congelata improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.

Va reamintim ca, A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE