Comandament Estival 2019: amenzi record acordate operatorilor din industria alimentara

Facebook
Twitter

Medicii veterinari oficiali care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat in perioada 12.08.2019 – 18.08.2019, 278 de unitati amplasate in cele 7 zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

Controalele au vizat: 211 unitati de alimentatie publica, 6 pizzerii, 1 pensiune, 7 cantine, 12 laboratoare cofetarie patiserie, 23 de magazine alimentare, 7 supermarket – uri, 1 depozit alimentar, 2 carmengerii, 1 unitate procesare lapte si 4 unitati de produse congelate.

In urma acestor controale s-au constatat neconformitati cu privire la:

– manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;

– comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar;

– ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare;

– conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;

– depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

– nedemonstarerea trasabilitatii produselor alimentare;

– folosirea  ambalajelor, ustensilelor, recipientelor si utilajelor in stare insalubra.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 36 de unitati, respectiv 14 restaurante, 5 unitati tip fast – food, 1 unitate tip bufet, 4 magazine alimentare, 6 baruri, 4 braserii, 1 pizzerie si 1 supermarket, au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 357.000 de lei.

In perioada mai sus mentionata, au fost confiscate si retrase de la vanzare 7 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.

Va reamintim ca,  A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

Unitatile aflate pe Litoralul romanesc sunt supravegheate si verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE