Comandament Estival 2019: noi amenzi acordate comerciantilor din industria alimentara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seria controalelor in unitatile amplasate in cele 7 zone de interes turistic – Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia – a continuat si in saptamana 05.08.2019 – 11.08.2019.

Astfel, medicii veterinari oficiali care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 239 de unitati.

Controalele au vizat: 167 de unitati de alimentatie publica, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetarii/patiserii, 14 laboratoare de cofetarie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, 1 depozit alimentar, 2 unitati de procesare lapte si o unitate de produse congelate.

In urma acestor controale s-au constatat neconformitati cu privire la:

–  manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;

– comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar;

– ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare;

– conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;

– depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

– nementinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 37 de unitati, respectiv 13 restaurante, 6 unitati tip fast – food, 6 unitati tip bufet, 1 rulota, 3 magazine alimentare, 3 baruri, 4 laboratoare cofetarie/patiserie si 1 unitate procesare lapte, au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 351.000 de lei. Totodata, au fost emise 2 Ordonante de suspendare temporara a activitatii pentru o unitate de procesare lapte si o unitate tip fast-food.

De asemenea, A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

Unitatile aflate pe Litoralul romanesc sunt supravegheate si verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE