S-a aprobat sprijinul pentru crescatorii de oi. Iata pretul oferit de stat pentru kilogramul de lana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In Sedinta Guvernului din 24 iulie 2019 a fost aprobata o Hotarare care modifica si completeaza HG nr.500/2017  privind aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine  pentru comercializarea lanii”.

Prin prezentul act normativ se reglementeaza valoarea sprijinului financiar acordat crescatorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentand ajutor de minimis, aceasta crescand  de la 1 leu pana la maximum 2 lei/kg lana comercializata.

Acordarea schemei de minimis vizeaza mentinerea activitatii de crestere a ovinelor, stabilizarea veniturilor si evitarea depopularii satelor si conduce la diversificarea productiilor obtinute in acest sector, prin valorificarea lanii.

Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis, respectiv 30.000 mii lei, prevazute de prezenta hotarare, se asigura din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu aceasta destinatie, cu incadrarea in bugetul aprobat Directiilor pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti pe anul 2019.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE