Comandament Estival 2019: ce nereguli au descoperit inspectorii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seria controalelor in unitatile amplasate in cele 7 zone de interes turistic – Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia – a continuat si in saptamana 19.08.2019 – 25.08.2019.

Astfel, medicii veterinari oficiali care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 215 unitati,  respectiv: 146 unitati de alimentatie publica, 7 pizzerii, o cantina, 11 laboratoare cofetarie patiserie, 2 patiserii, 45 de magazine alimentare, un supermarket si o toneta de inghetata.

In urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la:

comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar;

ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, in vederea depozitarii si valorificarii, precum si comercializarea acestora neetichetate potrivit legislatiei in vigoare;

conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie;

depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare;

nementinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare;

folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor si utilajelor in stare insalubra.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 24 de unitati, respectiv  9 restaurante, 4 unitati tip fast – food, 3 unitati tip bufet, 2 magazine alimentare, un bar, 2 pizzerii, 2 snack baruri si un laborator cofetarie patiserie, au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 225.000 de lei.

In perioada mai sus mentionata, au fost confiscate si retrase de la vanzare 151 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.

Totodata, au fost emise o ordonanta de interzicere a activitatii pentru o unitate tip bufet si o ordonanta de suspendare temporara a activitatii pentru o unitate de tip fast food.

A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

Unitatile aflate pe Litoralul romanesc sunt supravegheate si verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE