Cod Galben de inundații în mai multe zone din țară

Facebook
Twitter

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor a emis o avertizare de inundații, în mai multe bazine hidrografice ale țării.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se vor produce creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează: se instituie COD GALBEN începând din data de 16.04.2014 ora 20:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Caraş, Nera, Cerna (judeţul Caraş-Severin), Drincea (judeţul Mehedinţi), Desnăţui (judeţul Dolj),  pe unii afluenţi din bazinul mijlociu şi inferior al Jiului (judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi) şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior din judeţele Gorj, Olt,  Vâlcea şi Dolj”, se arată într-un comunicat remis de instituție.

În documentul citat se menţionează că aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate.

Izolat, creşteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul cotelor de atenție se pot produce şi pe alte râuri mici din sudul şi estul ţării.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE