Premierul Romaniei, Dacian Ciolos, a reactionat de curand la declaratiile facute saptamana trecuta de ministrul Agriculturii, potrivit carora Romania este o piata de mana a zecea, in care ajung uneori alimente expirate.

„Trebuie sa-si asume declaratiile pe care le-a facut. Pe mine ma intereseaza in primul rand ce face domnul Irimescu. I-am spus ca are de accelerat procesul de plata a subventiilor, de lansare a programului de dezvoltare rurala. Astea sunt lucrurile care ma intereseaza, restul, declaratiile personale ale dansului, nu sunt in numele Guvernului, pentru ca nu a avut mandat si nu a informat Guvernul de aceste lucruri”, a declarat Dacian Ciolos, inainte de sedinta Asociatiilor Muncipiilor din Romania, potrivit Digi24.

Ministrul Agriculturii a afirmat recent, in cadrul unui interviu, ca Romania este o „piata de mana a zecea in care se aduc produse din straintate cu termene expirate, uneori existand cazuri in care salamul se spala de exemplu cu otet si se spune iar la vanzare”.

„Aici este o piata in care importatorii se orienteaza si aduc produse la sfarsit de termen de valabilitate sau chiar depasit. In Romania salamul se spala cu otet, se schimba saramura la branza, iar branza se baga din nou la vanzare. Statul nu-si face datoria, ANPC-ul nu si-o face. Altii controleaza ce intra din Romania, noi de ce sa nu controlam ce primim de la altii? Romania este o piata de mana a zecea in care se aduc produse din strainatate cu termene expirate”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, in cadrul unui interviu acordat publicatiei „Ziarul Financiar”.

Nu este prima data cand seful MADR povesteste in spatiul public despre cazurile grave de nerespectare a sigurantei alimentare, precum si a legilor in vigoare. In februarie, Achim Irimescu a declarat pentru un post de televiziune ca o cantitate de carne de vina s-a plimbat timp de 25 de ani pana sa ajunga pe masa consumatorilor din Romania.