Afirmatii socante ale Ministrului Agriculturii: „Romania e o piata de mana a zecea. Salamul se spala cu otet si se pune la vanzare”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii a afirmat recent, in cadrul unui interviu, ca Romania este o „piata de mana a zecea in care se aduc produse din straintate cu termene expirate, uneori existand cazuri in care salamul se spala de exemplu cu otet si se spune iar la vanzare”.

„Aici este o piata in care importatorii se orienteaza si aduc produse la sfarsit de termen de valabilitate sau chiar depasit. In Romania salamul se spala cu otet, se schimba saramura la branza, iar branza se baga din nou la vanzare. Statul nu-si face datoria, ANPC-ul nu si-o face. Altii controleaza ce intra din Romania, noi de ce sa nu controlam ce primim de la altii? Romania este o piata de mana a zecea in care se aduc produse din strainatate cu termene expirate”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, in cadrul unui interviu acordat publicatiei „Ziarul Financiar”.

Nu este prima data cand seful MADR povesteste in spatiul public despre cazurile grave de nerespectare a sigurantei alimentare, precum si a legilor in vigoare. In februarie, Achim Irimescu a declarat pentru un post de televiziune ca o cantitate de carne de vina s-a plimbat timp de 25 de ani pana sa ajunga pe masa consumatorilor din Romania.

„Este un caz celebru. O cantitate de carne de vita a pornit din Irlanda si s-a plimbat timp de 25 de ani prin lume, inclusiv prin Argentina, si a ajuns in Romania unde a fost consumata. Era congelata de 25 de ani! Exista sistemul de restitutie la export si atunci au plimbat-o pentru ca sunt persoane inventive nu doar in Romania, sunt si in alte tari europene. Tara noastra nu era stat membru UE atunci, dar a fost destinatara acestui produs care s-a vandut la un pret de nimic, dar si-a scos de n ori costul din plimbatul prin diverse state membre, terte, pentru a-si recupera restitutia la export. Aceasta restitutie la export era o subventie europeana care compensa diferenta dintre pretul mondial si pretul european. Diferenta ti se acorda de Comisia Europeana prin Agentia de Plati in momentul in care duceai factura, a declarat Achim Irimescu, la Realitatea TV.

Afirmatiile ministrului Agriculturii vin intr-un context delicat pentru industria alimentara din Romania, mai ales dupa scandalul infectarii cu E.coli.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE