Cioloș: Acordul de la Vilnius, benefic pentru moldoveni

Facebook
Twitter

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș a salutat Acordul de la Vilnius, care va permite fermierilor moldoveni să aibă acces pe piața europeană.

Oficialul european a subliniat importanța pe care o are pentru sectorul agricol din Republica Moldova semnarea Acordului de la Vilnius, în condițiile în care acesta deschide porțile pieței unice europene, care numără 500 de milioane de consumatori, producătorilor din Republica Moldova.

„Crearea Zonei de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare inclusă în acest acord este o ancoră solidă pentru integrarea economică a Republicii Moldova pe piața europeană. Înseamnă acces pentru produsele moldovenești pe o piață de peste 500 de milioane de consumatori, o piață stabilă, cu reguli clare și transparente, lăsând în același timp Republicii Moldova posibilitatea de a-și proteja anumite sectoare sensibile în special în agricultura și industria alimentară”, a declarat Dacian Cioloș, într-un comunicat de presă.

Pe fondul tensiunilor din Chișinău și Moscova, Uniunea Europeană a decis să faciliteze accesul produselor din Republica Moldova pe piața comunitară. În viziunea șui Dacian Ciloș, Acordul de asociere semnat la Vilnius reprezintă începutul reintegrării politice a Republicii Moldova în familia europeană, fapt care va oferi investitorilor garanția unui mediu de afaceri solid și atractiv.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE