septembrie 30, 2022

Ce tipuri de exploatatii zootehnice au infiintat agricultorii romani in 2015

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In pofida dificultatilor de pe piata comunitara si a pretului mic de comercializare a laptelui la poarta fermei, cele mai multe exploatatii zootehnice infiintate in acest an au avut ca obiect de activitate cresterea bovinelor de lapte, arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), oferite la solicitarea StiriAgricole.ro.

Astfel, fermierii romani au inregistrat in acest an la Registrul Comertului 1.348 de firme care au ca obiect de activitate cresterea bovinelor de lapte, un numar de peste patru ori mai mare decat cel inregistrat anul trecut, atunci cand au fost inregistrate 309 de astfel de firme.

De asemenea, in 2015 au fost infiintate 266 de companii ce au ca obiect de activitate cresterea altor bovine, si aici un numar de cinci ori mai mare fata de anul trecut, atunci cand au fost inregistrate 69 de companii.

In ceea ce priveste cresterea ovinelor si caprinelor, numarul firmelor inregistrate in 2015 cu aceasta activitate a fost 924, o crestere de circa cinci ori fata de anul trecut, atunci cand au fost infiintate 227 de asemenea firme.

In pofida embargoului rus si a situatiei incerte, romanii au infiintat anul acesta 179 de firme care au ca obiect de activitate cresterea porcinelor. In 2014, numarul companiilor de acest tip inregistrate a fost 116.

Cresterea pasarilor a fost si ea atractiva in acest an pentru romani, acestia inregistrand 129 de companii cu acest obiect de activitate. Anul trecut, 95 de firme de acest tip au fost inregistrate la Registrul Comertului.

Totodata, in acest an au fost inregistrate si 1.019 de companii care au activitati in ferme mixte. Numarul este dublu fata de cel inregistrat anul trecut, atunci cand au fost inmatriculate 457 de firme de acest tip.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE