Cele mai multe ferme vegetale, care au fost infiintate in acest an, au ca obiect de activitate cultivarea legumelor, a pepenilor, a radacinoaselor si a tubercurilor, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), oferite la solicitarea StiriAgricole.ro.

In acest an, au fost inregistrate la Registrul Comertului 2.316 de ferme care au ca obiect de activitate cultivarea legumelor si a pepenilor, precum si a radacinoaselor si tuberculilor. In acest sector putem constata o crestere majora a numarului de exploatatii nou infiintate, avand in vedere ca anul trecut au fost inregistrate 378 de astfel de unitati, conform datelor ONRC.

In ceea ce priveste cultivarea arbustilor fructiferi, capsunilor, nuciferilor si a altor pomi fructiferi, au fost infiintate in acest an 253 de ferme de acest tip, potrivit ONRC. Numarul acestora este dublu fata de anul trecut, atunci cand au fost inregistrate 133 de exploatatii.

De asemenea, in acest an fermierii au inregistrat la Registrul Comertului si 159 de exploatatii ce au ca obiect de activitate cultivarea fructelor semintoase si samburoase. Numarul este aproape triplu fata de cel inregistrat in 2014, atunci cand au fost infiintate doar 44 de astfel de companii.

Cultivarea strugurilor a fost si ea in vizorul agricultorilor romani, care au inregistrat in acest an 58 de firme care au specifica aceasta activitate. Numarul este putin mai mare fata de cel inregistrat anul trecut, cand au fost infiintate 42 de asemenea exploatatii.

In acest an au fost inregistrate si 46 de exploatatii agricole care au ca obiect de activitate cultivarea condimentelor, a plantelor aromatice si medicinale. Anul trecut, au fost infiintate 26 de companii asemanatoare.

Doar o singura companie a fost inregistrata in acest an la Registrul Comertului avand ca activitate cultivarea plantelor pentru fibre textile, anul trecut fiind infiintate doar 2 astfel de firme.

Potrivit datelor ONRC, nicio companie nu a fost inregistrata in 2015 avand ca obiect de activitate cultivarea citricelor, a trestiei de zahar sau a orezului.

Share on Facebook