Casa de Comert Unirea, 150 de tone de fructe si legume livrate, de la redeschidere

Facebook
Twitter

Casa de Comert Unirea a livrat peste 150 de tone de legume si fructe a patru mari retaileri din Romania.

De asemenea, au fost livrate 20.000 de conserve, provenite tot de la producatori romani, dupa o luna si jumatate de la deschiderea activitatii. In prezent, asociatia se afla in negocieri cu un al cincilea retailer, dar si cu o platforma online, a anuntat directorul general al societatii, Mariana Cotoi.

„Dupa o luna si jumatate de la reluarea activitatii Casei de Comert Agroalimentar Unirea am livrat catre retaileri peste 150 de tone de legume si fructe proaspete si 20.000 de conserve, dulceturi, gemuri, sucuri.

Noi spunem ca treaba merge din ce in ce mai bine, pentru ca este o deschidere destul de mare din partea producatorilor pentru a veni inspre noi, spre Casa Unirea.

Ne-am diversificat gama de produse si intentia noastra este sa ii ajutam si pe producatorii mici, nu numai pe cei cu productiile mai mari, si sa introducem produsele lor in lanturile de magazine romanesti locale.

Citeste si: Pretul graului, cea mai mica valoare din ultimii 10 saptamani. Care sunt cauzele?

Acestea exista in fiecare judet si fiecare dintre acestea au minimum 3, 4, 5 magazine.

Noi ne adresam cu precadere producatorilor individuali, nu doar cooperativelor, dar in acelasi timp ii incurajam sa se asocieze.

Acesta este viitorul, dar pana atunci trebuie sa venim si in intampinarea acestora”, a precizat sefa Casei de Comert Unirea.

Ea a subliniat ca, in prezent, se lucreaza la mai multe strategii, care vor fi aplicate incepand de anul viitor, astfel incat societatea sa poata intra si pe zona de carne si produse din carne.

Pana in prezent, Casa de Comert Agroalimentar Unirea a semnat contracte cu patru mari retaileri prezenti pe piata romaneasca si se afla in negocieri cu un al cincilea retailer si cu o platforma de livrare.

De asemenea, au fost incheiate contracte-cadru cu peste 50 cooperative si producatori agricoli.

„Pana in momentul de fata avem contracte incheiate cu Metro Cash & Carry, Carrefour, Penny si Profi.

Am demarat discutiile cu Mega Image si cu platforma online Bringo. In continuare o sa incercam sa ajungem la toti marii retaileri de la noi din tara”, a adaugat Mariana Cotoi.

In ceea ce priveste situatia financiara a Casei Unirea, aceasta a precizat ca isi va indeplini obiectivul propus de a iesi pe profit in acest an, fara a oferi si alte detalii.

„Asa cum spuneam la reluarea activitatii Casei Unirea ca voi incerca sa o aduc pe profit, acum va pot spune cu certitudine ca societatea va fi pe profit la sfarsitul acestui an.

In prezent nu va pot da cifre, dar cu siguranta va fi pe profit”, a punctat directorul general al Casei Unirea.

Casa de Comert Agroalimentar Unirea si-a reluat activitatea in luna octombrie 2022 cu doar trei angajati, insa de anul viitor compania va avea o noua organigrama cu mai multi angajati.

„Acum lucram la bugetul pentru anul viitor al societatii, la strategie si la planul pentru 2023 si 2024.

Anul acesta il vom incheia tot cu trei angajati, dar de anul viitor ne vom reorganiza, vom avea o noua organigrama si vom face si angajari”, a concluzionat directorul general al Casei Unirea.

Prima livrare de legume de la producatorii romani catre magazinele Carrefour Romania, intermediata de Casa de Comert Agroalimentar Unirea, dupa reluarea activitatii a avut loc in 15 octombrie 2022, cand 12 tone de legume (cartofi, varza alba, varza rosie si dovleac placintar) au ajuns direct la unul dintre depozitele retailerului francez din comuna Chiajna, judetul Ilfov.

Casa de Comert Agroalimentar – Unirea SA este o companie nationala infiintata in 2018, in primul mandat al ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu scopul de a valorifica productia agricola nationala.

Obiectivul acesteia era de a deschide un lant de 60 de magazine cu produse romanesti provenite de la mici producatori.

Doar doua magazine au fost deschise, unul in Bucuresti si altul in Sibiu, pana cand proiectul a fost sistat, respectiv in noiembrie 2019, in mandatul ministrului Adrian Oros.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE